Overzicht krijgen in de hobby!

Mijn keuze, om andere vogels te gaan kweken, een tweetal jaren geleden, is me tot nu toe goed bevallen maar het heeft een verrassende wending genomen. Mijn oog is gevallen op de neophema’s en wel de bourki parkieten en de splendids. Persoonlijk zie ik graag een mooie wildkleur bourk of de wildkleur splendid. Daarentegen is een mooie blauwe (met witte buik) of violet ook erg mooi. Het is dan snel beslist. De drie aanwezige vluchtjes gaan bezet worden door de neophema’s en een nieuw avontuur is aangebroken. Mijn vrouw staat er verbaasd over dat de hobby deze wending heeft genomen maar ik zelf ervaar een stuk rust en bemerk dat ik de kanariehobby nóg meer afbouw en wellicht op korte termijn ga beëindigen. Na een tip van mijn vrouw ben ik de vluchtjes op verrijbare rekken gaan zetten en daarboven de broedhokken van de kanaries. Onder de vluchtjes twee gelegenheden voor de jonge kanaries en de buitenvoliëre is voor de jonge neophema’s. Als je het dus goed berekend dan kunnen de Tentoonstellingskooitjes boven op de broedkooien en heb je een mooi overzicht over je benodigde ruimte. Wat 2018 me gaat brengen op dit gebied weet ik niet maar dat ik er weer zin in heb wel. Elke dag gewoon even genieten van de hobby! Perfect gewoon!

Deel dit bericht...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *