In perspectief

Dr. K.D. Goverts heeft van 1964 tot 1972 theologie gestudeerd aan de Uni­versiteit van Utrecht. Hij is in 1992 gepromoveerd aan de Uni­ver­si­teit van Amsterdam met het proefschrift: Het Lied van de Door­tocht. (­Exodus 15).

Dr. K.D.Goverts heeft Bijbelcursussen gegeven in Nederland, België en Mar­tinique. Hij is geïnspireerd door de Duitse Bijbelvertalingen van de Joodse denkers Martin Buber en Franz Rosenzweig en door de Franse vertaling van André Chouraqui. De gedachten van de Joodse denkers Edmond Fleg, André Neher, Bernard Choura­qui en anderen zijn een bron van inspiratie geweest voor zijn studies.

Een aantal van zijn Bijbelstudies is te boek gesteld en ook vertaald in het Frans ten behoeve van kerken in de Congo.

Dr. K.D. Goverts is predikant in Noord-Holland te Ursem, Avenhorn en Berkhout.

In perspectief!

In perspectief van Dr. K.D. Goverts

In deze uitgave maakt u kennis met de studie over de identiteit van God, een God van relatie, een God van geven en ontvangen. De auteur bespreekt het belang van de ontmoeting, de werkelijke ontmoeting die plaatsvindt in de dialoog. Deze dialoog, die vorm krijgt in een persoonlijke relatie met God, betekent ook dat we als mens weer heel en één mogen worden. Daarnaast zet de auteur een helder beeld neer over de almacht van God.

Klaas weet in zijn studies grondig de vertaalproblemen te benoemen die er vaak liggen tussen het Hebreeuwse denken en het westerse denken. Deze vertaalproblematiek kan een groot effect hebben op het Godsbeeld en het mensbeeld. Een boek dat velen een nieuw perspectief op de Bijbel zal geven en dat u zeker gelezen moet hebben!

Meer weten of bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *