Hoe mooi kan het zijn!

Soms weet je niet echt waar je aan toe bent in de vogelhouderij. Het ene jaar kweek je belabbert en het andere jaar gaat alles als was het dat het vanzelf gaat. Niet dat het dit jaar als vanzelf gaat maar ik heb wel wat voorzorgsmaatregelen genomen tegen de bloedluizen die mijn broedseizoen van 2015 verstoorde en er voor zorgde dat ik slechts een kleine dertig jongen op stok kreeg en op de rand van stoppen stond. 

2016-03-19 18.50.10 (2)

Dit jaar gaat het beter. Ik heb al twee termijnen roofmijten ingezet en die lijken de bloedluizen aardig achter de broek aan te zitten zodat ik de eerste ronde al ruim 25 jongen kan noteren. Ook mijn zwartkopsijsjes gaan nu aan de slag. Ik dacht dat een oude pop en een jonge man niet met elkaar overweg konden omdat ze nogal vochten met elkaar en heb ik ze in een vluchtje gedaan waar ook een geelkruincinipopje is gehuisvest. Ogenschijnlijk onverstoord ging de zwartkopsijspop aan de slag en ik heb ze maar met rust gelaten. Nu, 17 dagen na aanvang van de broedsesssie van de dame, heb ik drie jongen kunnen ringen en zag ik vandaag dat de man de jongen uitstekend voerde. Het lijkt wel een voorbeeldig stel. Wat kun je je dan vergissen nietwaar? Welnu, we gaan het verder zien. 

Deel dit bericht...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *