Artikelen / informatief

Hierbij een overzicht van de door mij geschreven maatschappelijk/informatieve artikelen welke op deze site geplaatst zijn, soms met een diepere betekenis, soms gewoon nadenkertjes of zo maar een belevenis welke mij aanspreekt. Het zijn wat mij betreft dus échte ‘Voorbij de Horizon’- artikelen. (Net even verder kijken dan de neus lang is.) Hopelijk kunt u er iets mee en wordt uw dag een stukje plezieriger.

Informatief

 1. Spreken is goud! (Klik hier 679 kb)
  Een artikel welke beschouwend is over het gezegde “Spreken is zilver, zwijgen is goud! Relaties staan vaak behoorlijk onder druk en een goede communicatie is soms van levensbelang.

 2. Vrijheid! (Klik hier pdf 575 kb)
  Even stil staan bij 5 mei, bevrijdingsdag en hoe we tegen vrijheid aan kunnen kijken, wat we ermee kunnen en/of moeten en hoe waardevol het eigenlijk is.

 3. Life Style! Interactionisme,pro-actief of passief? (Klik hier pdf 148 kb) 
  Of het nu jou of mijn levenshouding (life style) is en hoe je dat ook in vult. We blijken toch wel héél veel van elkaar te kunnen verschillen. Hierdoor kunnen er snel botsingen zijn maar het kunnen ook verrassende positieve invloeden zijn die er uit voortspruiten.

 4.  De oerknal /de Bron? Komt leven uit leven? (Klik hier. 210 kb)
  Het is een voortdurende discussie waar velen zich mee bezig houden en waar velen ‘grijze haren’ van hebben gekregen. Je kunt het ook gewoon wat luchtiger bekijken.