Over mij

Goedendag, mijn naam is T.(heo) L. Beerenfenger Sr.
(Sr omdat mijn zoon exact dezelfde naam heeft.)

Ik ben in 1950 geboren in Leiden en bracht het grootste deel van mijn jeugd door in een volksbuurt van Leiden, vlak bij de 4e Binnenvestgracht (Levendaal, hoek Oranjeboomstraat), waar mijn ouders een winkel hadden in huishoudelijke artikelen en een fietsenhandel.

 

Na een turbulente jeugdperiode heb ik eerst een slagersvakopleiding gevolgd waarna een diversiteit aan politionele opleidingen mijn Veiligheids-cariëre bij de overheid in belangrijke mate bepaalde. Later heb ik diverse aanvullende studies gedaan, o.a. Arbo & Milieucoördinator, waarna een HBO opleiding Kwaliteitszorg (INK) en opleidingen in Crisis-, Risk- & Safetymanagement de basis vormden voor een volgende stappen bij de overheid. Sedert 2009 was ik werkzaam in een projectteam welke binnen de overheid een grote reorganisatie realiseerde. De laatste periode voor mijn pensioen mocht ik mij bezig houden met advieswerk op het gebied van Veiligheid maar ook een begeleidende rol vervullen ten behoeve van diverse disciplines bij Defensie.

 

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in literatuur, maar dit bleef beperkt tot Karl May, Old Shatterhand en Bigglesverhalen. Ik las de vertaling van ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’ van Miguel de Cervantes Saavedra als eerste kennismaking met de wat betere literatuur. Dit heeft een diepe indruk op mij gemaakt.

 

In 1970 trouwde ik met een fantastisch lieve vrouw en ze is nog steeds mijn steun en toeverlaat. We hebben drie prachtige kinderen (inmiddels uit huis) waar ik erg trots op ben. Wij hebben op dit moment zeven heerlijke kleinkinderen die ons leven extra glans geven.

Naast mijn carrière bij de overheid heb ik altijd al korte, treffende verhalen geschreven over de meest uiteenlopende gebeurtenissen, met een diepere moraal of gewoon om over na te denken. Voor mijn beroep of hobby schreef (en schrijf) ik vaak vaktechnische overdenkingen.

 

Na mijn 30e levensjaar kreeg mijn leven een radicale wending en mijn schrijven daarmee meer diepgang. Aan de vooravond van mijn pensionering heb ik, op advies van mensen in mijn omgeving, besloten de pen weer ter hand te nemen en tot het uitgeven van mijn pennenvruchten over te gaan.

Als literair debuut heb ik ‘De Verloren dag’, verzamelde korte verhalen, (2010) geschreven welke door uitgeverij Boekscout wordt uitgegeven. Via hun digitale winkel is deze eenvoudig te bestellen.

 

Op 1 december 2012 is mijn tweede boek “De Spaanse Timbrado” gepubliceerd. Deze heb ik dit keer volledig in eigen beheer uitgegeven en er zijn nog enkele exemplaren eenvoudig via deze site te bestellen.

 

Mijn wens is dat u met het lezen van mijn boeken in ieder geval veel leesplezier zult beleven.
Ik hoop dat u met een vernieuwde blik een hoopvolle, ontspannen en vredevolle toekomst zult hebben en dat het u goed moge gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *