Artikelen / studies

Hierbij een overzicht van de door mij geschreven (zelf) studies / artikelen welke op deze site geplaatst zijn, soms met een diepere betekenis, soms gewoon nadenkertjes of zo maar een belevenis welke mij aanspreekt. Het zijn wat mij betreft dus échte ‘Voorbij de Horizon’- artikelen. (Net even verder kijken dan de neus lang is.) Hopelijk kunt u er iets mee en wordt uw dag een stukje plezieriger.

  1.  De Mens! Een uniek wezen maar soms onbegrijpelijk! (Klik hier pdf 86 kb) De ontwikkeling,  vooruitgang en/of de achteruitgang van de mensheid moeten we niet uit het oog verliezen willen we zeker zijn van een voortbestaan van de komende generaties.

  2. Het offer / het Paasfeest! Waar was dat nou voor nodig? (Klik hier pdf 186 kb) Het paasfeest, Celleer, fitna. Zij brengen je bij een jonge kerel van 33 jaar die omzag naar de mens.

  3. Eet je brood met vreugde! (Op basis van Prediker 9: 7-9) (Klik hier 408 kb). Terwijl we van alle kanten te horen krijgen: “Je mag dit niet en dat niet!” maar ook de roddel en achterklap waarmee we geconfronteerd worden, is niet écht goed voor een mens.