Artikelen / overdenkingen

Hierbij een overzicht van de door mij geschreven overdenkingen welke op deze site geplaatst zijn, soms met een diepere betekenis, soms gewoon nadenkertjes of zo maar een belevenis welke mij aanspreekt. Het zijn wat mij betreft dus échte ‘Voorbij de Horizon’- artikelen. (Net even verder kijken dan de neus lang is.) Hopelijk kunt u er iets mee en wordt uw dag een stukje plezieriger.

Overdenking

 1. The-pain-of-human-being. (Klik hier)
  Overdenking over de pijn waar dat de mens aan onderworpen kan zijn, vele pagina’s konden gevuld worden maar hier slechts een kleine impressie.

 2. The-glory-of-human-being. (Klik hier)
  Overdenking wat de mooie kanten van het mens zijn kunnen zijn. Dit kost wat meer moeite maar de schoonheid van deze materie is betoverend.

 3. Je hoort erbij! (Klik hier pdf 285 kb)
  Of je erbij hoort, wat je er voor moet doen of laten. Verplicht of niet. Krampachtigheid en miskenning zijn zaken die hierin mee spelen.

 4. Hoe gaat het met je? (Klik hier pdf 287 kb) 
  Een vraag die maar al te snel beantwoord is terwijl men wellicht behoefte heeft hier écht antwoord op te geven maar dat de tijd er niet voor aanwezig is. Daardoor vallen velen tussen de wal en het schip.

 5.  Over Geloof! Geloof het of niet. Wat is geloof? (Klik hier pdf 438 kb)
  Waarom wil men altijd weten wat je geloofd of dat je niet geloofd?

 6. Uitpuffen? Vakantie? Heb je écht even rust nodig? (Klik hier pdf 288 kb)
  Ontspannen, sporten en begrippen als ‘burn out’, pensioen en lekker winkelen worden op hun waarde getoetst.